Öğrencilere soru çözmeyi Kahoot ile sevdirin!


Bu yazıda sınıfta kullanabileceğiniz, hem sizin hem de öğrenciler açısından dersi daha eğlenceli hale getirebileceğiniz bir çevrimiçi uygulamadan bahsedeceğim. Dersi rutin seyrinden kurtarmak ve öğrencileri derste daha aktif ve heyecanlı hale getirmek Kahoot sayesinde mümkün. Sınıfınızdaki bilgisayar, tablet ve mobil araçları kullanarak öğrencilerinizin motivasyonunu arttırın!

Kahoot öğrencilerinize basit bir şekilde quizler, anketler hazırlayabileceğiniz öğretmenler için tasarlanmış bir eğitim platformudur. Öğretmen olarak getkahoot.com sitesine girip ücretsiz üye olarak quizlerinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Quizlerinizi tamamladıktan sonra öğrencileriniz cihazlarından herhangi bir internet sayfasını açıp kahoot.it adresine bağlanıp quizin kodunu ve isimlerini girmeleri yeterli. Kahoot; öncesinde hazırladığınız soruları sınıf ortamında ekrana yansıtarak öğrencilerinizin internete bağlanabildikleri herhangi bir cihaz üzerinden (masaüstü bilgisayar, notebook, tablet, telefon, vs.) doğru cevabı bulmaya çalıştıkları ve cevapları karşılığında puan topladıkları bir uygulama olduğundan öğrencilerin ilgisini çekmede ve canlı tutmada kullanılabilir. Kahoot'u dersin başında dikkat süreçlerini harekete geçirmek, önbilgileri yoklamak için; dersin ortasında bilgileri pekiştirmek ve öğrencileri güdülemek için; dersin sonunda ise değerlendirme amaçlı kullanabilirsiniz.

* getkahoot.com adresinden ücretsiz bir üyelik oluşturup sisteme giriş yapıyoruz.
* Quiz, discussion(tartışma) veya survey(anket) çeşitlerinden uygulamak istediğimiz türe tıklıyoruz.
* Quizinize bir isim vererek soru ve cevapları gireceğiniz ana ekrana geçiş yapıyoruz (quiz yapmak istediğinizi varsayarak).
* Soruları(yeni soru eklemek için sağ altta bulunan +add question), cevapları(doğru cevabınızın altındaki incorrect’i correct yapmayı unutmayın) ve süreyi ayarladıktan sonra sağ altta bulunan Next: settings’ e tıklıyoruz.
* Language (dil) ve Primary audience (hedef kitle) kısımlarını belirleyip Next: cover image’e tıklıyoruz.
* Dilerseniz bir kapak fotoğrafı seçebilirsiniz ancak zorunlu değil hatta gereksiz denebilir. Son olarak Done’a tıkladığınızda quiz uygulamaya hazır hale geliyor.
Aşağıda yer alan dokümanda bu siteyi nasıl kullanabileceğinizle ilgili bilgiler yer almaktadır:



Aşağıda ise Kahoot'un sınıf ortamında kullanılması ile ilgili bir video bulunmaktadır:


Kaynaklar:

http://www.okulog.com/ogrenmeyi-zevkli-hale-getirin-kahoot.html
http://istanbulbeykentokullari.beykent.k12.tr/mod/forum/discuss.php?d=200

0 yorum:

Yorum Gönder